Krassige kleurders - Jong en oud samen

Jong en oud worden in dit project met elkaar verbonden. Basisschoolkinderen van groep 5/6/7 maken kleurplaten voor ouderen in een nabijgelegen bejaarden/verzorgingstehuis. Andersom doen de ouderen dit ook voor de kinderen. Onder begeleiding van een kunstenaar worden de kleurplaten van de ene groep door de andere groep uitgewerkt. Daarna volgt een expositie van het gezamenlijke werk. Wijsheid creativiteit spontaniteit onbevangenheid mildheid zijn de steekwoorden.

In de klas stuurt de kunstenaar het project aan en legt uit volgens welk thema de kinderen een kleurplaat gaan ontwerpen. In de zorginstelling doet hij/zij vervolgens hetzelfde. De kinderen en senioren maken de kleurplaten. Daarna gaan de kinderen naar de zorginstelling en ruilen met de senioren de zelfgemaakte kleurplaten, gestuurd door de kunstenaar. De kinderen kleuren in de klas met de leerkracht de platen van de senioren en de senioren doen hetzelfde met de kleurplaten van de leerlingen, dit onder begeleiding van de kunstenaar.

Als alle kleurplaten zijn ingekleurd, wordt er een expositie georganiseerd. Deze wordt officieel geopend. Daarnaast kunnen de deelnemende scholen en zorginstellingen het werk ook exposeren.

Alle deelnemers krijgen een blijvende herinnering aan het project.

Doel:
Als doel heeft dit project een sociaal maatschappelijk karakter, alsmede het kennis maken met kunst. Jong en oud versterken elkaar!

Duur:
3 uur + een expositiebezoek

Kosten
Op aanvraag

Voor te bereiden door de leerkracht
Dik tekenpapier, grijze tekenpotloden en zwarte viltstiften klaarzetten. Vervoer naar de locatie.